Fred Siebelink

Fred Siebelink

Fred-Siebelink

Fred Siebelink wordt op 15 april 1961 geboren in Utrecht. Zijn radiocarrière begint dan ook bij Omroep Utrecht. Landelijke wordt hij bekend door zijn werkzaamheden bij Veronica. Daar is Fred in de nacht te horen met ‘Shockradio’. Samen met onder anderen Rob Stenders, Hilbert Elskamp en Floortje Dessing maakt hij elke zaterdagnacht een spraakmakend programma op Radio 3. Toen Veronica in 1995 het publieke bestel verliet, werd naast HitRadio Veronica, het alternatieve station Kink FM opgericht. Evenals Rob Stenders kwam ook Fred hier terecht.

Na een paar maanden vertrekken Rob en Fred echter alweer bij Kink FM. Zij vinden dat ze zich te veel aan een bepaald format moeten houden en zelf te weinig invloed hebben op de muziekkeuze. De twee vertrekken naar Radio 3FM waar ze bij de VARA het programma ‘Stenders’ krijgen tussen 14:00 en 16:00 uur. Hun muzikale kennis en liefde kunnen ze kwijt in het programma Freakolympics’ dat ze op vrijdagnacht tussen 1 en 3 uur krijgen op 3FM.

Toen Edwin Evers in april 2000 besloot Radio 3FM te verruilen voor Radio 538, verhuisde het programma van Rob Stenders naar de ochtenduren. Uiteraard verhuisde Fred mee. Uiteindelijk is Fred alweer ruim vier jaar elke werkdag te beluisteren tussen 6 en 9 uur als side-kick bij het programma ‘Stenders Vroeg’ en natuurlijk op vrijdagnacht in de ‘Freakolympics’. Daarnaast viel Fred onder andere in voor Claudia de Breij.

In juni dit jaar begon Rob Stenders met ‘Stenders Vroeg Op’ op Yorin FM of Fred mee ging was lange tijd onbekend. Hij heeft in mei tijdelijk een programma gepresenteerd op Radio M Utrecht, maar mag uiteindelijk toch aanschuiven bij Stenders op Yorin FM. Elke werkdag is hij samen met Jeroen Kijk in de Vegte te horen als side-kick in ‘Stenders Vroeg Op’ tussen 6:00 en 9:00 op Yorin FM. In de nacht van vrijdag op zaterdag presenteert hij tussen twaalf en twee de ‘Freakolympics’ samen met Rob Stenders.

Inmiddels is Yorin FM Caz! geworden en neemt Stenders afscheid van de zender. Fred Siebelink gaat niet mee naar 3FM als Rob Stenders daar terug komt. Hij is echter wel werkzaam bij Stenders internetzender KXradio.

De Boeker Agency | info@deboeker.nl | Tel: +31(0)20 – 7 600 610

June 2, 2015