Lex van Coeverden

Lex van Coeverden
Lex van Coeverden

Lex van Coeverden

Lex van Coeverden geboren in Den Haag begon al op zijn 12e als DJ muziek te draaien bij de “Schoolradio” daarop volgde op zijn 14e een drive inn show waarbij hij met nog zes vrienden wekelijks op veel lokaties draaide in Den Haag en omgeving.

Populaire stijlen waren toen toen voornamelijk Amerikaanse import maxi singles in de meest uiteenlopende stijlen waaronder vooral veel Disco, Funk en Italo.

In de jaren daarna had hij wekelijks een mix programma in het weekend bij Radio Stad Den Haag en nam hij deel aan DJ wedstrijden waar hij twee keer in de finale heeft gestaan bij Avro’s Drie Maal Doordraai.

Verder heeft hij nog gedraaid in diverse discotheken, 3 x een jaarmix gemaakt voor de TROS (Ferry Maat Soulshow) en eind jaren 80 begonnen met het maken van Mixen / remixen voor diverse platenmaatschappijen.

In 1990 is hij zijn eigen label gestart.
Wat hits op de achtergrond gehad (mee produceren voor derden) en zelf wereldwijd een hit gehad samen met Rene vd Weijde onder de naam Atlantic Ocean – Waterfall.

In de tussentijd is Lex verhuisd en heeft hij een professionele geluidsstudio gebouwd waarin hij naast produceren vanaf 2005 zich ook bezighoudt met het masteren (voorbereiden) van muziek die uiteindelijk op Vinyl geperst gaat worden.

Na een lange tijd begon het draaien als DJ ook weer te kriebelen, samen met oud DJ’s van Discotheek de Marathon in Den Haag is hij ook als vaste DJ te horen op de jaarlijkse reunies van deze discotheek die vooral bekend stond om de unieke muziek die er werd gedraaid.
Platen waren hier al te horen ruim voordat ze een hit werden en het genre bestond voornamelijk uit Import platen uit de UK, USA, Italie etc.

Sindsdien komen er weer veel aanvragen om te draaien als DJ en daarom is hij nu te boeken via Albert de Boeker

Recentelijk heeft Lex ook zijn eigen radiostation opgezet dat wereldwijd 24 uur per dag te beluisteren is via www.radiocity.nl en op 891Khz AM in een gedeelte van het land.

Lex van Coeverden is beschikbaar voor een vette 80’s & 90’s set, maar ook voor een House-set draait Lex zijn hand niet om.

Lex van Coeverden laat zicht exclusief vertegenwoordigen door de Boeker Agency.

De Booker Agency | info@deboeker.nl | Tel: 020 – 7 600 610

January 25, 2019