Hans Stroeve

Hans Stroeve

Muziek is zijn eerste liefde en het zal ook zijn laatste zijn, vreest zijn vrouw. Muziek van de toekomst en de muziek uit het verleden. En die passie gaat gepaard met kennis en kunde: een cocktail die van hem nu al decennia lang een begrip in Zwolle en omstreken* maakt. Hans Stroeve heeft nog net niet dj in zijn paspoort vermeld als doopnaam, maar het zou geen overbodige toevoeging zijn:  Hans dj Stroeve. En om de lofzang af te maken: naast plaatjesdraaier is de wandelende muziekencyclopedie  nu ook al weer enkele jaren een veelgevraagd muzieksamensteller.

Bruiloft, partij, besloten feest, achtergrondmuziek terwijl u eet? Met twee onzichtbare voelsprieten scant de dj de gelegenheid. Op alles voorbereid, met twee platenkoffers gevuld met muzikale medicijnen voor elk feest, ziet u aan de dansende massa dat Hans is langs geweest. De dj, strak in het pak en altijd vol goede moed, weet hoe hij een feestje maken moet. Dat kun je, of dat kun je niet en Hans Stroeve kán het niet alleen, hij heeft zijn talent ook geperfectioneerd. Blijkt ook wel uit zijn cv…..

Hans houdt niet zo van namedropping ( Richard Krajicek) of geleur met namen van sterren (De Librije Landgoed Lauswolt, ‘t Schulten Hues ) als het gaat om referenties (musicalster Pia Douwes, schaatser Erben Wennemars) maar menig sterrenfeestje heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn diensten. En natuurlijk deelde hij het podium met grootheden uit de dj-wereld (Gerard Ekdom, Ben Liebrand, Jeroen van Inkel, Ferry Maat) maar om zo’n rijtje nou helemaal in een welkomsttekstje te zetten…Mwah :-]

 

* Omstreken is in dit geval een relatief begrip en wordt gebruikt om niet al te hoog van de toren te blazen. Maar u had Hans zomaar achter de draaitafel kunnen vinden op Texel, in Amsterdam, Hengelo, Blaricum, Hoofddorp..

De Booker Agency | info@deboeker.nl | Tel: 020 – 7 600 610

June 5, 2014