Henk Westbroek

Henk Westbroek

Henk Westbroek is een duizendpoot. Hij is het meest bekend als zanger en radiopresentator. Henk Westbroek heeft met zijn Nederlandstalige nummers al vele hits gehad.

Henk Westbroek, geboren op 27 februari 1952 te Utrecht. Waar de meeste mensen al dolblij zijn als ze één bepaald trucje beheersen, houdt Westbroek er vele verschillende carrières op na: Als Nederlands muzikaalste diskjockey houdt hij met zijn ‘Denk aan Henk’ show op 3FM en later op  Yorin FM vier dagen per week miljoenen luisteraars aan de radio gekluisterd.

Westbroek is (mede)auteur van liedjes als ‘België’ van Het Goede Doel, ‘Toveren’ van Herman van Veen, ‘Vrede’ van Ruth Jacott, ‘ Mag ik naar je kijken’ van Marcel de Groot en ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van René Froger. Hij wordt alom beschouwd als een behendig tekstdichter, die de meest alledaagse gevoelens in buitengewoon doeltreffende woorden weet te vangen, dat iedere Nederlander herkent.

Maar boven alles is Henk één van de populairste en succesvolste zangers van ons land. Dat Henk nog steeds een podiumdier is bleek wel uit de vele spetterende optredens die hij het afgelopen jaar gaf in theaters, feesttenten, zalen en op bedrijfsfeesten. Hij heeft zich daarbij voornamelijk geconcentreerd op het songmateriaal, zowel solo als met begeleidingsband.

Op de vraag wat deze duizendpoot nu eigenlijk het liefste doet, zegt hij zeer beslist: “Muziek maken. Dan volgt radio, en ook televisie doe ik op z’n tijd met veel plezier. En schrijven vind ik erg aangenaam. Verhaaltjes, columns, heel leuk. Trouwens, alles wat ik doe in mijn leven vind ik erg leuk.

Anno 2012 is Henk Westbroek wekelijks te zien op RTV Utrecht met zijn programma “Westbroek!”. Tevens is hij ook nog veel te horen op de Radio in diverse programma’s.

Henk Westbroek is beschikbaar voor solo optredens met tape of band. Daarbij is hij ook zeer geschikt als presentator of dagvoorzitter van u evenement.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over Henk Westbroek, kunt u contact opnemen met De Booker Agency. Tel: 020-7 600 610020-7 600 610 of via albert@debooker.nl

De Booker Agency | info@deboeker.nl | Tel: 020 – 7 600 610020 – 7 600 610

June 4, 2014